Praktijkfolder

Praktijkfolder Huisartsenpraktijk Wybenga


Huisartsenpraktijk Wybenga

Jeudje 2
1621 GM Hoorn
Telefoon: 0229 215470

wybenga.praktijkinfo.nl


Praktijkinformatie

De praktijk is voor bewoners van de binnenstad van Hoorn met postcode 1621, 1623 en 1624. De praktijk staat open voor nieuwe inshrijvingen.

 

Maandag 08:00 17:00
Dinsdag 08:00 17:00
Woensdag 08:00 12:00
Donderdag 08:00 17:00
Vrijdag 08:00 17:00

 

 

 Woensdagmiddag is een andere arts bereikbaar voor spoedgevallen.

Belt u ons telnr: 215470 en luistert u het bericht af, op het bandje wordt genoemd wie er waarneemt voor spoedgevallen.

 Kiest u de tijd, dan kiezen wij de dokter; kiest u de dokter, dan kiezen wij de tijd.

Contact met uw huisarts na ziekenhuisopname

 

Het kan voorkomen dat u in contact komt met andere gezondheidszorginstelling dan uw huisarts. Bijvoorbeeld met de huisartsenpost, de ambulancedienst of de specialist. Dit is vaak een indrukwekkende ervaring.

Vaak, maar niet altijd, krijgt de huisarts bericht. Als u een dergelijk contact wilt bespreken met uw huisarts, kunt u het beste een terugbelafspraak maken met de huisarts die u het beste kent.

Een enkele keer horen wij van patiënten terug: “ik had verwacht dat u contact zou opnemen, maar ik hoorde maar niets”. Daaruit spreekt veel vertrouwen, maar ook teleurstelling. Dat laatste willen wij natuurlijk liever voorkomen.

Dus: als u graag wil overleggen, bel dan de praktijkassistente. U wordt teruggebeld op een geschikt tijdstip en wij blijven op de hoogte van uw gezondheid.

Assistente handelingen

 

  • Als u uw urine wilt laten testen op blaasontsteking kunt u uw ochtendurine bij de praktijk inleveren tussen 08.00 en 10.00 uur. U wordt dan verzocht om een formuliertje in te vullen, hierop kunt u vermelden wat de klachten zijn. De assistente kijkt de urine na en overlegt met de huisarts voor de uitslag kunt u bellen tussen 14.00 uur en 15:00 uur.

 

  • Op maandag, dinsdag,woensdag, donderdag en vrijdag kunt u terecht bij de assistente voor controle van de bloeddruk, oren uitspuiten, injecties, hechtingen verwijderen, enzovoorts. Dit kan iedere middag vanaf half 3 op afspraak

 

  • Er is een spreekuurondersteuner die is bijgeschoold en u kan helpen bij verschillende kleine klachten zij heeft spreekuur op dinsdag en donderdag. De assistente kan u vragen om bij haar op het spreekuur te komen.

Hulpvraag

Als u een afspraak wilt maken vraagt de assistente naar uw klachten. Dan kan zij inschatten of u voldoende tijd heeft aan 10 minuten en of zij u misschien telefonisch adviezen kan geven.